Festival družin

Kaj je Festival družin?

Če bi želeli zapisati zelo resno, bi pisali takole: Festival družin je tradicionalna družinska prireditev, ki se je razvila ob mednarodnem dnevu družin. Organizator prireditve je Zavod iskreni.net.

 

Ker pa radi zapišemo bolj veselo, naj piše: Festival družin je čudovit družinski dogodek, ki dejansko nudi tudi vsebino, ki te hrani in družini daje novega zagona.

Kdaj bo Festival družin?

Suhoparno bi zapisali: med 27. in 29 junijem na Otočcu.

Bolj pestro pa to zveni takole: Festival družin, smo v prvih letih organizirali ob mednarodnem dnevu družin, ki je 15 maja. Na isti dan pa goduje tudi “uscana Zofka”, in prav zaradi nje (ker nam ga je trikrat zalila :)) smo dogodek prestavili. Najprej za teden dni, lani pa za cel mesec.

Letos smo se pomaknili kar v počitnice. Zato, da tudi malo večji otroci ne bodo razmišljali o zadnjih kontrolkah in izpraševanjih.

Še en argument: želimo si toplo vreme. Morda tako dobro, da bomo lahko že skočili v Krko!

Na Festival družin za cel vikend?

Doživite ga zares – s petkovim druženjem, sobotnim “športanjem”, večernim ognjem in spanjem na svežem zraku – v šotorih! (Če vam bolj ustreza udobje, pa ste vabljeni v hotel!)

Še posebej so vabljene skupine družin (npr. zakonske skupine, prijateljske skupine, skupnosti, športne skupine …). Prijavite se lahko na vstopni strani!

Za družine, ki niso zadovoljne z vsem, kar jim trg vsiljuje

Družine si želijo pristnosti, naravo in kvalitetno preživet časa. Po naših izkušnjah, pogovorih in rezultatih ankete ugotavljamo, da vas moti spodbujanje k potrošništvu in dogodki, ki spominjajo na trgovski center na prostem. Hkrati pa vam je tržnica všeč, saj spoznate uporabne novosti in se naučite kakšnega novega trika.

Z drugačnim Festivalom družin, ne želimo doseči samo cilja, da bi se imeli “fajn”.Želimo doseči več! 

 

Želimo odkriti tisto najbolj naravno in pristno, kar je položeno v nas in vsaj deloma izpolniti potrebo po samouresničitvi (oče – samouresničen moški in mama kot samouresničena ženska). Naravnost in pristnost, pa bomo zagotovili tudi z umestitvijo dogodka v naravo in večjo (a sila zabavno) preprostostjo.

Celoten program bo namenoma prilagojen tako, da se bo v njih lahko vključila cela družina (ne le otroci). Festival družin zna biti za lene starše in otroke kar naporna reč :), kar pa ne pomeni, da letos ne bo omogočal tudi dovolj prostega časa, za poležavanje na obrežju Krke ali v senci dreves.

Ne boste pa se le zabavali na dan dogodka, temveč boste domov odnesli ogromno idej za preproste, brezplačne, zabavne igre za celo družino.

Ohranjamo:

  • družinsko nedeljsko mašo
  • dogajanje na odru, predstavo za starše, predstavo za otroke …
  • glasbena doživetja
  • možnost nočitve v šotoru
  • več duhovnih vsebin
  • priporočen prispevek za organizacijo dogodka
  • športne igre v družini in med družinami

Uvajamo:

  • dogodek ki poteka cel vikend
  • moški večer
  • ženski klepet
  • stik z drobnimi živalicami in lipicanci

 

VABLJENI, veselimo se srečanja z vami!

Več …

Tagged on:
Call Now Button