Aktualno

30. aprila 2020 so na NIJZ potrdili, da so možna individualna psihoterapevtska srečanja v živo. Za skupinska srečanja to ne velja.

Ali je dovoljeno izvajanje raznih oblik psihološke pomoči? Odlok dopušča izvajanje drugih nujnih storitev za zagotavljanje javne varnosti in zdravje, kar vključuje tudi izvajanje psihološke pomoči. Psihološka pomoč je namreč nujno potrebna za zdravje posameznikov. Predlagamo pa, da se pri izvajanju pomoči uporabi telekomunikacijska sredstva, saj je namen Odloka zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19, kar pa lahko dosežemo le z omejevanjem stikov.

Pri obisku v našem centru bomo skupaj upoštevali navodila za preprečevanje okužbe. Vzdrževali bomo razdaljo 1,5m, nosili maske, redno zračili prostore in skrbeli za razkuževanje. Žal vas v primeru, da pridete brez maske, ne bomo mogle sprejeti na razgovor. V času ukrepov seveda opuščamo rokovanje v pozdrav ali slovo. Na pogovor pridete samo, če ste zdravi. kar pomeni da nimate simptomov okužbe dihal, kašljate in nimate povišane telesne temperature. Pred vhodnimi vrati se ne zadržujemo. Če ni odprla vrat vaša terapevtka, ji recite, koga iščete in počakajte, da pride po vas. Terapevtke bomo poskrbele, da bo v čakalnici le ena oseba. Drugi boste počakali zunaj. Zelo lepo prosimo, da prihajate na pogovore res največ pet minut prej, kot smo tudi sicer dogovorjeni.

Naši klienti nas že lahko kontaktirate za razgovore od 4. maja 2020 naprej, oz. vas bomo sodelavke poklicale in se dogovorile za nadaljevanje terapevtskih in strokovnih procesov.

Veseli nas, da lahko nadaljujemo z delom, z veliko pozornostjo za skrb zdravje sodelavk in obiskovalcev našega Družinskega centra mir.

S spoštovanjem,

s. Polonca Majcenovič, direktorica

Maribor, 1. maj 2020

#ostani doma

Vse o covid-u19 v Mestni občini Maribor.

Spoštovani uporabniki in uporabnice, naši obiskovalci spletne strani!

Držimo se navodil in poskrbimo za svoje zdravje in zdravje drugih!

Sodelavke vas vabimo, da nas spremljate na spletu in družabnih omrežjih, kjer sproti objavljamo koristne nasvete in razmišljanja.

Ker ostajamo doma, vlagamo čas v strokovno izpopolnjevanje, birokratske opravke in vse, kar pač lahko storimo v takšni izredni situaciji, in za kar običajno zmanjkuje časa.

Lahko nas pokličete  070 597 899 ali nam pišete.

Prosimo vas, da izpolnite anketo o empatiji na navezanosti.

V svojem imenu in imenu sodelavk Monike, Kristine, Sibile, Katje in Sare

s. Polonca Majcenovič

Maribor, 13. marec 2020

O našem delu

Kot zakonski par, ki se je znašel v krizi partnerskih odnosov, sva zelo navdušena nad terapevtskimi sestanki s katerimi prideva do novih spoznanj. Ti novi pogledi nama omogočajo bolj kvalitetno in harmonično vsakdanje življenje. Po vsakokratnih sestankih odhajava bogatejša v razumevanjunajinega odnosa. Hvaležna sva za to pomoč in jo z  veseljem sprejemava.
Potrebuješ MIR. Čeprav ne more nihče namesto tebe opraviti trdega dela, napreduješ z majhnimi koraki, pa od tu dalje veš, da gredo tvoja prizadevanja v pravo smer in nikoli več nazaj.
Call Now Button