Večeri za starše

Družina je tisti prostor, kjer se otrok uči in spoznava sebe ter svet okrog sebe. Starševstvo je poslanstvo, ki omogoča in pomaga otroku razvijati njegovo enkratnost in iz nje izhajajoče veselje. Večeri za starše so namenjeni staršem, ki se srečujete z vzgojnimi izzivi in želite svoje starševstvo živeti kvalitetnejše.

” Skrivnost dobrega starševstva ni v tem, da bi znali vzgajati brez napak,
ampak v tem, da smo se sposobni soočati z lastnimi napakami,
jih prepoznavati in se nenehno truditi za njihovo popravljanje. ”
Bogdan Žorž

 

Udeleženci: starši, skrbniki

Čas:  ob zadostnem številu prijav  (vsaj 8 udeležencev)

Cena: 40,00 EUR za 4 srečanja (oz. po dogovoru, če gre za finančno stisko)

Metode dela:
Delo vključuje različne metode in je prilagojeno udeležencem: predavanje, izmenjava izkušenj, delo s tekstom, delo v skupini, pogovor z udeleženci.

Iz vsebine:

 • družina – prostor oblikovanja otrokove osebnosti,
 • celostni razvoj otrokovih možganov,
 • razumeti otroka, njegovo doživljanje in potrebe,
 • komunikacija in reševanje težav,
 • postavljanje meja,
 • izzivi starševstva …

Možnosti izvajanja programa:

Po dogovoru se lahko program prilagodi tudi možnostim in potrebam ciljne skupine, lahko se skrajša ali pa izvede izbrano temo v enkratnem srečanju.

Program se izvaja v prostorih centra ali izven centra na povabilo šol, vrtcev, župnij ali drugih organizacij.

 Prijave

Odgovorna: mag. Kornelija Ferčak Folnovič, zakonska in družinska terapevtka

************************************************************************************************

Vtisi udeležencev:

 • Lepo je dobiti občutek, da je še kakšna možnost za boljši odnos z otroki, da se še da kaj spremeniti.
 • Zelo jasno in nazorno se prikaže kaj otrok oz. mladostnik doživlja in kako zelo potrebuje meje in občutek varnosti. Meni osebno prebudijo taki večeri več sočutja do otrok. Prepričana sem, da se bom še udeležila Večerov za starše, saj znanja ni nikoli dovolj.
 • Vesela sem, da se lahko v težkih trenutkih starševstva obrnem na vas. Besede vzpodbude z vaše strani so nprecenljive. Iskrena hvala vam za pomoč, za prijazno in iskreno besedo.
 • Od Večerov za starše sem odhajala z zadovoljstvom, da smo na pravi poti. Dobila sem potrditev in vzpodbude za naprej. Doma smo se začeli lepo pogovarjati in si vzeti več časa za družino.
 • Večeri za starše mladostnikov se mi zdijo nujno potrebni,  zato ker živimo v času, ko se vse okoli nas ruši – posebej vrednote življenja in medsebojni odnosi.  Zelo je pomembno, da starši otroka vzgajamo za odgovornost in poštenost in da jim s svojim zgledom damo na znanje, da je pomembno in da vedno zmagamo, če zaupamo v božjo pomoč, ne glede na druge. Družinski center mir take vrednote daje preko zelo poučenih in čutnih predavateljev.