Zakonska skupina

Just married couple, holding hands and walking in nature

Zakonski odnos se ne začne s poroko in z njo tudi ni dovršen oz. popoln. Zakonski odnos je namreč nekaj živega in se zato razvija in raste. Podobno je s partnerskim odnosom. Mož in žena oz. partnerja v odnos prinašata vsak sebe ter v rasti le-tega vzajemno sodelujeta.  Toda kako? Ob vsakodnevnih obveznostih in ob otrocih, ki za svoj razvoj potrebujejo veliko njune pozornosti, lahko kaj hitro pozabita nase in njun odnos.

Srečanja zakonske skupine so čas, ki si ga zakonca oz. partnerja vzameta zase in si ga podarita za rast njunega odnosa. Spregovorili bomo o različnih temah zakonskega oz. partnerskega odnosa, nekaj tudi o starševstvu in vzgoji. Večji delež je namenjen pogovoru v paru, ko se zakonca oz. partnerja srečata ob izpostavljeni temi, nekaj časa je posvečenega izmenjavi med pari, pred in po srečanju pa je še čas druženja.

Enkrat letno se odpravimo na skupni duhovni vikend, kjer je še več časa za osebno delo, srečanje para in medsebojno srečanje.

Srečanja bodo v prostorih Družinskega centra mir vsak 2. in 4. torek v mesecu ob 18.00.

Prvo srečanje po poletni prekinitvi  bo v torek, 25. septembra 2018 ob 18.00.  Tema srečanj v letu 2018/2019 je Najin zakon – pot svetosti. V skupino se lahko po predhodnem pogovoru z voditeljico vključijo novi pari.

Vodi: mag. Kornelija Ferčak Folnovič (od septembra 2019 do junija 2020 nadomešča mag. s. Polonca Majcenovič)

Prijave in informacije.

Call Now Button