O nas

logo-dcmDružinski center mir je zasebni nepridobitni zavod, ki je bil ustanovljen leta 2005. Družinam, zakoncem, parom, mladostnikom in posameznikom sodelavci pomagamo preventivno in terapevtsko. Na nas se obračajo ljudje, ki so v različnih življenjskih stiskah (fizične, čustvene in spolne zlorabe; za izboljšanje samopodobe, ob ločitvi, smrti, v bolezni, ob samomorilnosti, izgubi smisla do življenja, v brezposelnosti …) ali tisti, ki želijo rasti v odnosu do sebe, drugih in Boga.

Terapevtski in preventivni programi centra temeljijo na relacijskem družinskem pristopu, v katerem gre za globinsko in trajno preoblikovanje (medgeneracijskih) vzorcev vedenja, čutenja in mišljenja v odnosih, kar vodi v spremembo kakovosti življenja in celostnega zdravja. Svoje strokovno znanje terapevti izpopolnjujemo na raznih izobraževanjih. Relacijski družinski pristop dopolnjujemo z drugimi terapevtskimi pristopi.

V proces spreminjanja in osvobajanja je vredno vstopiti, saj prispeva h kakovostnejšemu življenju, k celostni osebnostni rasti in razvoju.